Team Consulting

Minden, ami egy üzleti vállalkozás elindításához és működéséhez kell.

Egy jó vállalkozás nélkülözhetetlen komponense: az üzleti terv

Mi az üzleti terv, és miért fontos a vállalkozásomhoz?

Az üzleti terv a vállalkozás üzleti elképzeléseit, hosszú távú terveit, számszerűsített (várható) mutatóit tartalmazza. Fontossága abban rejlik, hogy egy jól felépített üzleti terv már vállalkozásunk megkezdése előtt feltárja előttünk a lehetséges buktatókat, kockázatokat, így tehát elengedhetetlen egy hosszútávon is sikeres vállalkozás, start-up beindításához.

Hogy néz ki egy üzleti terv?

Az üzleti tervnek több komponense van, a legfontosabb viszont mégis maga a vállalkozási tevékenység körülhatárolása, piaci lehetőségeinek feltérképezése. Ennek átgondolásával biztosíthatjuk azt, hogy vállalkozásunk valóban olyan terméket termeljen/szolgáltasson, amire kereslet van. Az üzleti tervünk további részletei, a termelési/szolgáltatási, marketing és pénzügyi tervek is. Utóbbit érdemes nemcsak tervszerűen, hanem számszerűen is átgondolni, hiszen a büdzsé, a finanszírozási lehetőségek mind befolyásolják a termelési, illetve marketing terveket is.

Hol és hogyan tudom hasznosítani az üzleti tervemet?

Az üzleti tervünk nem csupán nekünk, hanem külső szemlélőknek is komplex felvilágosítást ad vállalkozásunkról, legyen szó egy megcélzott bankról, vagy befektetőről. Egy logikus, jól átgondolt üzleti terv nemcsak önmagunkat erősít meg elhatározásunkban, hanem másokat is arra ösztönöz – racionális érvekkel – hogy energiát, időt, pénzt fektessenek ötletünkbe, hogy az egy sikeres és jól menő vállalkozássá nőhesse ki magát.

Ha kérdése van, vállalkozása beindításán dolgozik, vagy csak egy jó ötlet és elhatározás birtokában van, ne habozzon keresni minket elérhetőségeinken. Ön kérdez, mi válaszolunk.

Kategória: Egyéb   Címke: